Muzikale leiding

Jan Kruimink (Oosterhesselen 1953). 

Muziekpedagoog, dirigent en componist/arrangeur.

Jan studeerde na de Pedagogische Academie in Emmen, schoolmuziek B en Harfa-directie aan het conservatorium te Zwolle. Sinds 1981 is Jan werkzaam aan de Pabo in Emmen als docent muzikale vorming. Daarnaast heeft hij een jarenlange ervaring als muziekleraar aan het basis- en middelbaaronderwijs.

Als dirigent was Jan eerst werkzaam als fanfaredirigent (Excelsior Oosterhesselen 1982-1996). Eind jaren ’80 heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een uniek jeugdopleidingsstructuurplan.

In de jaren negentig maakt Jan de overstap naar de koorwereld door vrouwen popkoor Happy Sound op te richten. In 2000 richt hij het mannenkoor HEM op (Hesselers Eerste Mannenkoor), dit koor is eveneens popmuziek gericht. 

Als componist is Jan verantwoordelijk voor een groot aantal liedjes o.a. voor revue en cabaret, een aantal daarvan in de Drentse taal. Later is het accent meer komen te liggen op het arrangeren van liederen voor HEM en Happy Sound.

 

Pianist

Momenteel zijn wij op zoek naar een pianist. Heeft u intresse of weet u iemand laat het ons weten via het contact formulier op deze site.